KESÄKUKAT

TAIMET, AMPPELIT & RUUKKUISTUTUKSET!

Laajennamme jatkuvasti valikoimaa!

Zinnia

Aurinkoinen paikka. Tasainen kastelu ja lannoitus takaa kasvun syksyyn saakka. Kukkien nyppiminen ei ole pakollista, soveltuu niin ruukku- kuin ryhmäkasviksi. Ei talvehdi Suomessa.

Verenpisara

Säännöllinen, runsas kastelu ja lannoitus antaa voimaa kukintaan. Lannoitetta voi kukinta-aikana antaa jokaisella kastelu kerralla. Vuoristoseudun kasvina verenpisara viihtyy vilpoisassa paikassa. Kun verenpisara kasvaa se on hyvä siirtää isompaan ruukkuun sillä juuret tarvitsevat tilaa.

Verbena

Menestyy aurinkoisella jopa paahteisella paikalla, kukinta loppuu varjossa. Helppohoitoinen, kestää kuivahtamisen mutta ei pidä jatkuvasta märkyydestä. Kuihtuneiden kukkien poistaminen varsineen edistää kasvin haaroittumista ja lisää kukintaa. Kukkii runsaasti pakkasiin asti kun muistaa lannoittaa säännöllisesti. Verbena tunnetaan myön nimellä raurayrtti.

Tähtisilmä

Aurinkoinen ja suojainen kasvupaikka, tasainen kastelu. Lannoitus hyvä antaa säännöllisesti. Maan on hyvä olla runsas multainen ja ravinteinen. Tähtisilmä on erinomainen ryhmäkasvi kukkatarhaan. Se sopii myös hyvin amppeli ja ruukkuistutuksiin. Kukan vanhentuessa sarjakukinnon varren voi leikata pois. Varjossa kukka pysyy nupussa eikä avaudu.

Surfinia

​Lämmin ja valoisa kasvupaikka. Vaatii kukkiakseen säännöllisen kastelun ja lannoituksen. Kestää tilapäisen kuivuuden ja yökylmän. Kukkineet kukat on hyvä nyppiä jotta petunia kasvattaa uusia kukkia. Säännöllinen latvominen on hyväksi joka edistää lehdistöä ja kukintoa. Suuret kukat ovat alttiita säävaurioille, siksi soveltuu hienosti parvekkeelle tai räystään alle.

Syysleimu

Lannoitetaan tarpeen mukaan. Kuivan kauden tullen kastellaan. Kukinnot kannattaa leikata, kun kukinto on päättynyt, jotta ne eivät siemennä (ellei sitten nimenomaan halua niiden lisääntyvän). Lisätään jakamalla tai kevätpistokkaista. Myös siemenlisäys onnistuu. Se talvehtii hyvin ja kukinta yleensä paranee vuosien mittaa, kunhan kasvuolosuhteista huolehtii hyvin.

Syyssädekukka

Istutus mieluiten keväällä. Jaetaan kahden, kolmen vuoden välein. Talvisuojaus tarpeellista, versot kannattaa lähes maanrajasta. Vaatii tukemista.

Siniviuhka

Siniviuhka on komea amppeli- ja maanpeitekasvi. Se kasvaa aluksi hieman hitaasti mutta kesän kuluessa kasvaa näyttäväksi kasviksi joka on täynnä kukkia. Siniviuhka tarvitsee paljon vettä ja lannoitusta kasvaakseen. Se on näyttävä myös syksyllä, sillä ensimmäiset pakkaset eivät sitä juurikaan hetkauta.

Sinitulitorvi

Aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvatuspaikka, kasvutapa enempi pensasmainen. Säännöllinen, tasainen kastelu, ei siedä kuitenkaan liiallista märkyyttä. Lannoitus viikoittain. Talvehtii parhaiten sisällä, valoisassa, noin 10-15 asteen lämmössä.

Senetti

Kasvupaikka auringosta varjoon, mutta parhaiten menestyy puolivarjossa. Säännöllinen kastelu ja lannoitus. Vanha kukinto on hyvä leikata pois uuden kukinnon tieltä. Se ei pidä liiasta märkyydestä, sitä voi lannoittaa joka toinen kastelukerta. Senetti sietää jopa hieman pakkasta syksyllä.

Suikeroalpi

Voimakkaasti maanmyötäisten versojen avulla leviävä suikeroalpi on kestävä ja hoitoa kaipaamaton maanpeittäjä. Kasvi haluaa juurtua kunnolla maahan menestyäkseen, joten sitä ei kannata istuttaa hakkeen tai kankaan päälle. Laji kukkii runsaimmin auringossa, mutta varjossa lehdistöstä kasvaa tuuheampi. Monivuotinen.

Samettikukka

Samettikukat pitävät lämpimästä ja aurinkoisesta paikasta, eikä niitä kannata hallanarkuuden vuoksi istuttaa liian aikaisen ulos. Vaatii säännöllisen kastelun ja lannoituksen. Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa, jotta kukinta jatkuisi tauotta.

Ruusubegonia

Ruusubegoniasta löytyy yksinkertaisia ja kerrottuja lajikkeita. Tarvitsee tasaisen kosteuden sekä säännöllisen lannoituksen, mutta runsaasta sateesta ei pidä. Erityisesti kerrottukukkaiset lajikkeet kärsii sateisina kesinä. Begoniat kannattaa laittaa ulos vasta kun ei ole hallan vaaraa, sillä ovat kylmänarkoja.

Riippupelargonia

Kestää melko hyvin satunnaista kuivuutta, mutta kukinta on paras kun kasvupaikka on aurinkoinen ja saa tasaisen kastelun sekä säännöllisen lannoituksen. Kauneimmillaan kun suojaa sateelta. Vanhat kukinnot kannattaa poistaa taittamalla varovasti kukinnon varren tyvestä, saksilla leikkaaminen jättää tyngät jotka homehtuvat helposti.

Poutapilvi

Jokapaikan harsomainen kasvi. Helppohoitoinen, ei vanhojen kukkien poistoa. Nopeakasvuinen, kasvaa n. 40cm korkeaksi. Kasvutapa on tuuhea ja mätäsmäinen. Soveltuu itsekseen ruukkuun, ryhmäistutuksiin, amppeliin kuin kukkapenkkiin. Tasainen kastelu ja lannoitus, ei siedä liiallista märkyyttä.

Portulakka

Kiitollinen ja värikäs kasvi. Viihtyy kuivissa ja vaikeissa paikoissa. Täydellinen reunakasviksi, kivikkoon ja muureille. Pitkään kukkivat kukat ovat kirkkaat ja suuret. Ne sulkeutuvat auringon laskiessa. Lamoava kasvutapa, pienet lehdet. Sopii suorakylvöön, esikasvatusta suositellaan. Viihtyy useimmilla mailla, myös hiekkamailla.

Pitsikaulus

Aurinkoinen paikka. Tasainen kastelu ja lannoitus, ei siedä kuivuutta. Pitsikaulus on kukinnoiltaan pientä päivänkakkaraa tai asteria muistuttava runsaskukkainen reunus- ja amppelikasvi. Sen kasvutapa on hieman riippuva.

Petunia

Lämmin ja valoisa kasvupaikka. Vaatii kukkiakseen säännöllisen kastelun ja lannoituksen. Kestää tilapäisen kuivuuden ja yökylmän. Kukkineet kukat on hyvä nyppiä jotta petunia kasvattaa uusia kukkia. Säännöllinen latvominen on hyväksi joka edistää lehdistöä ja kukintoa. Suuret kukat ovat alttiita säävaurioille, siksi soveltuu hienosti parvekkeelle tai räystään alle.

Pelargoni

Kestää melko hyvin satunnaista kuivuutta, mutta kukinta on paras kun kasvupaikka on aurinkoinen ja saa tasaisen kastelun sekä säännöllisen lannoituksen. Kauneimmillaan kun suojaa sateelta. Vanhat kukinnot kannattaa poistaa taittamalla varovasti kukinnon varren tyvestä, saksilla leikkaaminen jättää tyngät jotka homehtuvat helposti.

Orvokki

Säännöllinen kastelu ja lannoitus, multa voi välissä kuivahtaakin. Mikäli orvokki kasvaa liian korkeaksi sen saa jälleen komeaksi kun leikkaa kaikki varret noin viiden senttimetrin mittaisiksi. Orvokki alkaa kukkia uudelleen noin kahdessa viikossa. Orvokki on helppohoitoinen, mutta kuihtuneet kukat on hyvä nyppiä pois.

Nyhähopeayrtti

Aurinkoinen ja suojaisa kasvupaikka, liika sade häivyttää hopean sävyä. Kestää syyskylmiä, soveltuu niin ryhmäkasviksi kuin ruukkuun itsekseen. Talvehtii viileässä kasvihuoneessa.

Neilikka

Aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka, menestyy myös sisällä ikkunaludalla. Tasainen kastelu ja lannoitus, ruukkumullan tulee olla kokoajan hieman kostea. Puolivarjossa pintamulta voi kuivahtaa. Soveltuu myös leikkokukaksi. Myrkyllinen.

Mustasilmäsusanna

Kasvu on parasta aurinkoisella, muttei paahteisella paikalla. Myös säännöllisestä kastelusta ja kuivien kukkien poistamisesta kannattaa huolehtia. Kasvupaikka mielellään tuulensuojassa. Monivuotisen mustasilmäsusannan voi talvettaa viileässä. Kukinto lähtee kasvamaan köynnösmäisesti joko tukikeppien varassa tai amppelissa alaspäin.

Muratti

Varjoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka, talvehtii ruukussa tai jatkaa kasvua ruukussa sisätiloissa talven yli. Kasteluiden välissä multa saa kuivahtaa, säännöllinen lannoitus. Ei kukintoa. Myrkyllinen.

Miljoonakello

Lämmin ja valoisa kasvupaikka. Vaatii kukkiakseen säännöllisen kastelun ja lannoituksen. Pintamulta voi kuivahtaa kasteluiden välissä.Säännöllinen latvominen edistää lehdistöä ja kukintoa. Miljoonakello on helppohoitoinen ja säänkestävä. Se kestää syksyn kylmiä ilmoja hyvin.

Marketta

Aurinkoinen ja suojainen kasvupaikka, tasainen kastelu. Lannoitus hyvä antaa säännöllisesti. Marketta on erinomainen parveke- tai pihakasvi. Se sopii myös hyvin amppeli ja ruukkuistutuksiin. Kukan vanhentuessa sarjakukinnon varren voi leikata pois.

Maljaköynnös

Maljaköynnös on kauniin kiiltävä lehtinen, monivuotinen kasvi. Se kukkii taukoamatta alkukesästä syksyyn. Säännöllinen kastelu ja lannoitus on edistää kukkimista, ei kuitenkaan pidä liiallisesta kosteudesta. Maljoköynnös on helppo hoitoinen ja kestää hetkellisen kuivumisen. Sen voi talvettaa valoisassa ja viileässä paikassa.

Lumihiutale

Lumihiutale on varma kukkija aina halloihin asti, kunhan sitä muistaa kastella ja lannoittaa hyvin. Amppeliruukku saattaa jossain vaiheessa kesää käydä ahtaaksi, sillä lumihiutaleen juuristo kasvaa innokkaasti.

Lobelia

Lobelialle sopii kasvupaikka auringosta varjoon, mutta paahteesta se ei tykkää. Lobelia pitää tasaisesta kosteudesta ja lannoituksesta, multa ei saisi kuivahtaa kasteluiden välissä. Kuivuus saa sen nopeasti ränsistymään. Jos lobelia pääsee kuivumaan voi sen versot leikata viiden sentin korkuiseksi ja uusi kukinta alkaa parin viikon kuluttua. Kuivuneet kukat on hyvä nyppiä pois.

Lehtibegonia

Kostea multa, puolivarjo tai varjoinen kasvupaikka. Ruukkuistutus tai avomaalle, lannoitus säännöllisesti. Kukinto hyvä nyppiä pois vanhentuessa.

Koristetupakka

Aurinkoinen kasvupaikka, runsas kastelu ja lannoitus. Sietää hieman sadetta ja on hallanarka. Kasvaessaan tarvitsee rungolleen tuentaa. Myrkyllinen.

Koristebataatti

Koristebataatti viihtyy auroisessa ja lämpimässä kasvupaikassa. Kestää hyvin sateen ja tuulen, säännöllinen lannoitus. Soveltuu istutettavaksi ruukkuun tai kukkapenkkiin.

Kesäpäivänhattu

Aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka, menestyy nii kukkapenkissä kuin ruukussa. Säännöllinen kastelu ja lannoitus, soveltuu myö leikkokukaksi.

Kesäleimu

Aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka, mätäsmäinen kasvutapa. Koko kasvukauden aikana tasainen kastelu ja lannoitus, syksyisin hallan kestävä. Kuihtuneet kukat hyvä leikata pois.

Kesäbegonia

Begoniat viihtyvät puolivarjoisassa paikassa eivätkä pidä suorasta auringonpaahteesta. Ne kukkivat myös aurinkoisilla paikoilla, mutta silloin kasvia on kasteltava hyvin. Begoniaa kannattaa kastella tasaisesti ja lehdille kastelua tulisi välttää. Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa.

Keijunmekko

Keijunmekko on hentorakenteinen köynnöskasvi, joka kiipeilee mielellään tuettuna. Sen näyttävin piirre ovat jopa seitsemän senttiä pitkät kukat. Kukinta on runsas. Keijunmekko on maan suhteen vaatimaton kasvi. Tasainen kastelu ja säännöllinen lannoitus. Siihen saa lisää näyttävyyttä ohjaamalla versot kiertämään tuen ympäri. Kasvi tiputtaa itse vanhat kukat.

Karjalanneito

Riippubegonia / Karjalanneito / Neitobegonia tarvitsee tasaisen kosteuden sekä säännöllisen lannoituksen, mutta runsaasta sateesta ei pidä. Kannattaa laittaa suojaiseen paikkaan, sillä kovassa tuulessa varistelee kukkia. Begoniat kannattaa laittaa ulos vasta kun ei ole hallan vaaraa, sillä ovat kylmänarkoja.

Kalla

Aurinkoinen kasvupaikka, tasainen kastelu ja lannoitus. Kukinnon vanhentuessa se on hyvä nypätä tyvestä irti. Menestyy sisällä ja kesällä ulkona, talvehtii sisällä. Soveltuu myös leikkokukaksi.

Jalopelargoni

Kestää melko hyvin satunnaista kuivuutta, mutta kukinta on paras kun kasvupaikka on aurinkoinen ja saa tasaisen kastelun sekä säännöllisen lannoituksen. Kauneimmillaan kun suojaa sateelta. Vanhat kukinnot kannattaa poistaa taittamalla varovasti kukinnon varren tyvestä, saksilla leikkaaminen jättää tyngät jotka homehtuvat helposti.

Jalokello

Pystykasvuinen, versoo myöhään. Voi tarvita tukemista. Kohtalainen kastelu ja lannoitus. Alasleikkaus tarvittaessa kesällä. Ei pidä siirtämisestä.

Inkalilja

Monivuotinen mukulakasvi. Runsas kastelu ja lievä lannoitus.Kuihtuneet kukat poistetaan vetämällä kukanvarsi tyvestä irti, ei leikkaamalla. Näin se kasvattaa tilalle uutta kukkaa. Liljaa muistuttavat kukat ovat yksiväriset tai täplikkäät, värien lisäksi kukkaan tuo ilmettä kuviointi. Kasvi tunnetaan myös nimellä ruukkualstroemeria. Juurakko talvehtii sisällä siekan seassa tai istutusruukussa. Myrkyllinen.

Huovinkukka

Säännöllinen kastelu, mutta kestää myös hetken kuivuutta. Säännöllinen mieto kastelulannoitus. Helppo hoitoinen, kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä pois. Kestää syksyllä kylmää.

Hortensia

Tasainen kastelu ja lannoitus on hyväksi. Kastele koko kesä säännöllisesti. Hortenssia on tarkka kasvualustan ph-arvosta, sininen lajike vaatii happaman maan. Jos hortensia on istutettu ruukkuun, varmista että ruukun pohjassa on reikä josta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa, jotta kukinta jatkuisi tauotta. Myrkyllinen.

Hopeatäpläpeippi

Monivuotinen ja leviää voimakkaasti istutusalueella. Istutuspaikka aurinkoinen tai puolivarjoinen. Kostea, ravinnerikas, hiekkainen ja runsas multainen kasvualusta. Ei kestä talvimärkyyttä, alustan oltava vettä läpäisevä.

Hopeaputous

Sietää hyvin kuivuutta. Kastellaan kohtuullisesti, lannoitetaan säännöllisesti. Voidaan istuttaa heti ankarimpien hallojen mentyä toukokuussa. Sopii hyvin myös syysistutuksiin kylmäkestonsa ansiosta. Kukintona pienet huomaamattomat kukat.

Heliotrooppi

Puolivarjoinen tai varjoinen kasvupaikka. Kohtuullinen kastelu ja kestää myös kuivahtamisen. Lannoitetaan säännöllisesti. Kukkineet kukat on hyvä poistaa varsineen. Myrkyllinne.

Härmesalvia

Aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka, kestää paahdetta. Kasteluiden välillä multa saa kuivahtaa, säännöllinen mieto kastelulannoitus. Soveltuu myös leikko- tai kuivakukaksi.

Hämähäkkikukka

Aurinkoinen, tuulensuojainen kasvupaikka. Soveltuu niin ruukkuistutuksiin kuin kukkapenkkiinkin. Runsasmultainen kasvualusta sekä runsas kastelu, säännöllinen lannoitus. Kukkineet kukat poistetaan.

Guineanliisa

Varjoinen tai puolivarjoinen kasvu paikka. Ruukkuistutuksiin tai avomaalle. Säännöllinen kastelu ja lannoitus, tykkää kosteasta mullasta. Vanha kukinto on hyvä nyppiä pois. Hallanarka.

Gaura / Sirokesäkynttilä

Aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka, tasainen kastelu, sietää ajoittaista kuivuutta. Kuihtuneiden kukkien poistaminen edesauttaa kukinnan jatkumista. Kasvualustan täytyy olla vettä läpäisevä.

Diana

Riippuva kasvutapa on komeimmillaan amppelissa. Soveltuu myös reunakukaksi istutuksiin ja amppeleihin. Haaroittuu runsaasti. Kukkii runsaasti koko kesän syyshalloihin asti, mikäli kastellaan tasaisesti sekä lannoitetaan ja latvotaan säännöllisesti aika-ajoin.

Daalia

Daaliat sopivat parhaiten lämpimille ja valoisille kasvupaikoille. Ne kannattaa siirtää ulos vasta kesäkuussa, kun hallan vaara on ohi. Daalia on erittäin hallanarka. Daaliat tarvitsevat runsaasti vettä, mutta kestävät huonosti seisovaa vettä. Vanhentuneet kukat ja kukanvarret on hyvä leikata pois, jotta se kasvattaa uusia kukkia.

Cosmoskukka

Aurinkoinen kasvupaikka, paahteessa tarvitsee paljon kastelua. Lannoitus säännöllisesti. Kukan vanhentuessa kukka on hyvä leikata pois. Soveltuu myös leikkokukaksi.

Ahkeraliisa

Multa hyvä pitää kosteana. Puolivarjoinen tai varjoinen kasvupaikka. Ruukkuistutus tai avomaalle. Säännöllinen lannoitus lisää kukintaa. Vanhentuneet kukat on hyvä poistaa nyppien.

Amppelivaula

Aurinkoinen kasvupaikka, säännöllinen kastelu ja lannoitus. Tiputtaa vanhentuneet kukat. Kasvaa näyttävästi köynnösmäiseksi amppeliksi.

Mukulabegonia

Mukulabegonia tarvitsee tasaisen kosteuden sekä säännöllisen lannoituksen, mutta runsaasta sateesta ei pidä. Begoniat kannattaa laittaa ulos vasta kun ei ole hallan vaaraa, sillä ovat kylmänarkoja.

Muurikello

Viihtyy auringossa, mutta tarvitsee tasaista kosteutta. Kukinnan jatkumista edistää, jos kuihtuneet kukat poistetaan ajoissa.

MONIVUOTISET

Kysy meiltä neuvoa!

Nimi

Tekstit

KORISTEHEINÄT

Luo istutuksiin näyttävyyttä!

Heinät

Heinät menestyy aurinkoisessa, puolivarjoisassa kuin varjoisessakin paikassa. Tasainen kastelu ja lannoitus antaa heinille paljon voimaa kasvaa. Hiekkainen maa on kaikkein paras. Heinät ovat helppohoitoisia.