KAUPPA

PUUTARHAMME

TUOTAMME ILOA, ONNEA JA KAUNEUTTA.

Vuodesta 1955

Mäkelän kauppapuutarha Ky tuottaa ja myy kotimaisia koriste- sekä hyötykasveja pitkällä ammattitaidolla. Mäkelän kauppapuutarha Ky on perustettu vuonna 1955 ja on suomalainen perheyritys, joka toimii jo kolmannessa polvessa. Kotimaisuus ja korkea laatu ovat tärkeimpiä arvojamme. Tavoitteenamme on tuottaa kasveilla iloa, onnea ja kauneutta elämän kaikkiin hetkiin, arkeen ja juhlaan.

Mielestämme kasvien tuomaa iloa ja kauneutta ei ole koskaan liikaa, kasvit alentaa stressiä ja luo kodikasta tunnelmaa sisustuksessa, pihassa, puistoissa ja julkitiloissa. Tuotteemme toimivat myös kauniina ja ekologisena lahjana vaikkapa äidille, valmistuneelle, ystävälle tai rakkaalle.

VASTUULLISESTI JA KOTIMAISESTI

Kotimaisuus ja korkea laatu ovat tärkeimpiä arvojamme. Haluamme tarjota vaihtoehdon vaikuttaa ja mahdollisuuden ostaa suomalaisia lähellä tuotettuja kasveja ja kukkia, kestävästi sekä ekologisesti. Ympäristöarvot ovat mielestämme perusedellytys yrityksille ja näihin tulee kiinnittää yhä enemmän huomiota nykypäivänä.​

Kasvuturve tulee tällä hetkellä Eurasta tai Eurajoelta. Valmistaimi materiaali hankitaan kotimaasta ja eurooppalaisilta taimituottajilta. Osa tuotteista kylvetään itse, sekä omaa pistokastuotantoa pidetään yllä muutamilla lajikkeilla. Kasteluun käytetään puutarhan vieressä olevan Pyhäjärven vettä.

Haluamme luoda työpaikkoja Suomeen. Olemme kokoajan laajentanut toimintaamme ja haluamme kasvaa entisestään, näin mahdollistamme enemmän uusia työpaikkoja. Haluamme rakentaa motivoituneen ja ammattitaitoisen työyhteisön, joka saa vastuullisesta työpanoksestaan hyvän tuloksen.

Historia

Puutarhan alku sijoittuu vuosiin 1955-1956. Kuokkalan Jaran tilasta lohkaistiin alue Vuokko ja Aarno Mäkelän puutarhatilan käyttöön. Avomaan viljelyksillä aloitettiin, mutta pian alkoi nousta ensimmäiset kasvihuoneet vihannesten viljelyyn. Myös omenapuiden kasvatus ja jalostus oli merkittävää alkuvuosina. Tuotteita myytiin kotoa ja aloitettiin myös toreilla käynti. Lisäksi hunajaa tuotettiin useamman vuoden ajan. Pellossa viljeltiin kauraa, joka syötettiin kanoille ja munat myytiin. Puutarhalla kasvatettiin muiden tuotteiden ohella myös kukkia, joita myytiin suoraan puutarhalta. Oma kukkakauppa perustettiin Lempäälän keskustaan vuonna 1970 ja toimii Lempäälän keskustassa yhä edelleen. Nykyään kukkakauppa ja puutarha toimivat erillisinä yrityksinä.

Viljelyalaa puutarha hankki lisää vuoden 2014 lopulla ostamalla entisen Kalevan puutarhan tilat Lempäälän Lastusista. Käyttökelpoista kasvihuoneviljelyalaa on n. 6000 neliötä ja tämän lisäksi täydellisen kunnostuksen vaativia huoneita on 3500 neliötä. Hankinta on mahdollistanut laajemman ryhmäkasvien viljelyn kevät-kesälle sekä suuremman joulutähtimäärän viljelyn jouluksi. Tukkumyynnin lisäksi puutarhan suoramyynti aloitettiin uudelleen 2012 keväällä ja sitä pyritään kehittämään monipuolisen ja laadukkaan tuotetarjonnan, sekä viikoittain vaihtuvien tarjouksien avulla. Kesämyyntiin on tarjolla valikoima perinteisiä sekä yllätyksellisiä ryhmä- ja amppelikasveja sekä valmiita amppeleita.

Meidän tiimi

Klaus Mäkelä

Myynti ja tuotanto
050 362 9668

Elisa Mäkelä

Myynti ja markkinointi
050 577 0080

info@makelankauppapuutarha.fi