ILOA ONNEA JA KAUNEUTTA

VUODESTA 1955

Mäkelän Kauppapuutarha on vuonna 1955 perustettu suomalainen perheyritys, joka toimii jo kolmannessa polvessa. Puutarhamme tuottaa koriste- ja hyötykasveja, joissa kotimaisuus ja korkea laatu ovat tärkeimmät toimintaamme ohjaavat arvot. Kasvit ovat ihana tapa tuottaa iloa, onnea ja kauneutta elämän kaikkii hetkiin; arkeen ja juhlaan!

Ekologinen, kaunis lahja vastuullisesti ja kotimaisesti

Tiesitkö, että kasvit alentavat stressiä? Ne ovat myös omiaan luomaan kodikasta tunnelmaa sisustuksessa, pihassa, puistossa ja julkitiloissa. Esimerkiksi personoitu kukkakimppu on ekologinen, upea lahja äidille, valmistuneelle, ystävälle tai rakkaalle – tai vaikka itsellesi! Tutustu floristien tarjoamaan kukkasidontaan. Ympäristöarvot ovat mielestämme jo perusedellytys yrityksille, ja näihin tulisikin kiinnittää yhä enemmän huomiota nykypäivänä.

Esimerkiksi Mäkelän Kauppapuutarhalla käyttämämme kasvuturve on täysin kotimaista, ja tulee Eurasta tai Eurajoelta. Valmistaimimateriaalin hankimme kotimaasta ja eurooppalaisilta taimituottajilta, osa tuotteista myös kylvetään itse ja ylläpidämme omaa pistokastuotantoa muutamilla lajikkeilla. Kastelussa käytämme puutarhan vieressä olevan Pyhäjärven vettä. Todellista lähituotantoa!

Olemme myös mukana luomassa Suomeen uusia työpaikkoja: laajeneva toiminta ja edelleen jatkuva kasvu mahdollistaa säännöllisesti uusien työpaikkojen avaamisen. Haluamme rakentaa motivoituneen ja ammattitaitoisen työyhteisön, joka saa vastuullisesta työpanoksestaan hyvän tuloksen.

Mäkelän Kauppapuutarha – mistä kaikki alkoi ja missä ollaan nyt?

Mäkelän Kauppapuutarhan alku lähtee vuosista 1955-1956, Viljelykset alkoivat avomaalla, mutta pian nousivat ensimmäiset kasvihuoneetkin vihannesten viljelyyn. Myös omenapuiden kasvatus ja jalostus sekä hunajan tuottaminen oli merkittävää alkuvuosina. Pellossa viljeltiin kauraa, joka syötettiin kanoille ja munat myytiin. Puutarhalla kasvatettiin muiden tuotteiden ohella myös kukkia, jotka myytiin suoraan puutarhalta. Muita hyötykasveja alettiin myymään puutarhan lisäksi toreilla. Lisää viljelyalaa hankittiin vuoden 2014. Käyttökelpoista kasvihuoneviljelyalaa on tämän johdosta noin 6000 neliötä. Uusien viljelytilojen hankinta mahdollisti laajemman ryhmäkasvien viljelyn kevät-kesälle, sekä joulutähtien suuremman määrän joulusesongille.

Tukkumyynti ja puutarhan kesämyymälä

Tukkumyynti on puutarhalle tärkeää, puutarha toimittaa ympäri vuoden ruukkukasveja Pirkanmaan kauppoihin jälleenmyyntiin. Tukkumyynnin lisäksi puutarhan suoramyynti aloitettiin uudelleen vuoden 2012 keväällä. Sitä pyritään kehittämään monipuolisen ja laadukkaan tuotetarjonnan myötä. Kesämyyntiin tarjoamme valikoimaa perinteisiä ja yllätyksellisiä ryhmäkasveja, amppelikasveja ja valmiita amppeleita. Lisäksi kaupungit, kunnat ja seurakunnat kuin myös erilaiset kesätapahtumat ovat olleet tärkeitä asiakkaita puutarhalle jo usean vuoden ajan.

Kukkabaari – uusi tapa ostaa kukkia

Kukkabaari on tämän ajan kukkakauppa! Kukkabaarista löytyy laaja valikoima leikkokukkia, ruukkukasveja sekä sesongin mukaan ryhmäkasveja. Saamme asiakkailta jatkuvasti kiitosta sidontatöiden kauneudesta, kasvien laadusta sekä laajasta valikoimasta. Kukkabaarin valikoimasta löytyy aina tietyt kestosuosikit, näiden lisäksi valikoimme sesongin mukaan tarjolle aina laadukkaita erikoisuuksia. Tavoiteenamme on olla tämän päivän laadukas, ammattitaitoinen, ajan henkeä, trendejä sekä arvoja mukaileva kukkakaupa. Lisäksi kukkabaaristamme löytyy vihersisustustuoteita. Kuulemme jatkuvasti asiakkaiden kommentoivan: “Täällä on kaikkea ihanaa!”. Tämän kokemuksen haluamme tuoda jokaiselle asiakkaalle.

 

Meidän tiimi, ota yhteyttä ja kysy lisää!

Klaus Mäkelä
Myynti ja tuotanto
050 362 9668

Elisa Mäkelä
Myynti ja markkinointi
050 577 0080

info@makelankauppapuutarha.fi